• Nazovite nas: +385 44 772 072

Zaštita privatnosti

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Politika privatnosti primjenjue se na sve osobne podatke koje prikupljamo i obrađujemo. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi izravno ili neizravno poput imena, adrese, e-maila, IP adrese, poštanske adrese, medicinske dokumentacije itd.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Prikupljanje, obrada i zaštita privatnosti osobnih podatka temelji se na zakonskoj osnovi osnova obrade. Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević prikuplja osobne podatke koji su nužni u svrhu pružanja medicinskih usluga.

Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević NE prikuplja osobne podatke osim kada nam ih korisnik usluga/pacijent izričito učini dostupnim, primjerice prilikom upisa u registar pacijenata. Davanjem osobnih, medicinskih i srodnih podataka smatra se da je dana privola za njihovo korištenje od strane poliklinike.

Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević NE ustupa, mijenja ili trguje prikupljenim osobni podacima. Podaci mogu biti ustupljeni trećim stranama na zahtjev samog korisnika/pacijenta. Prikupljeni osobni podaci mogu se koristiti radi tehničkog upravljanja internetskim stranicama i organizacije elektronske ponude.

Prilikom postupanja s osobnim podacima pridržavamo se svih obveza propisanih Općom uredbom o zaštiti podataka i poštujemo sva prava ispitaniku u skladu s Uredbom (EU) 2016/679.

Upoznati smo s obvezom obavješćivanja nadzornog tijela AZOP i svih čiji podaci budu eventualno kompromitirani, odnosno saznala ih je neovlaštena osoba, u roku od 72 sata.

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Sakupljeni osobni podaci čuvaju se u fizičkom i/ili elektronskom obliku i zaštićeni su prema postojećim standardima i tehničkim mogućnostima. Svi osobni podaci korisnika usluga u elektronskom obliku čuvaju se na serverima zaštićenim lozinkama.

WEB STRANICA

Web stranica ordinacije NE sakuplja osobne podatke posjetioca, s izuzetkom pristanka na kolačiće (Cookies) koji su neophodni za optimalno funkcioniranje web stranice. Upit poslan putem kontaktnog formulara NE sprema osobne podatke, niti ugrožava online sigurnost posjetitelja, upit se jednostavno prosljeđuje na Google mail server s kojeg ordinacija prima emailove.

COOKIES / KOLAČIĆI

Naše internet stranice koristi tzv. „kolačiće“. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se pohranjuju na računalu radi ubrzavanja usluge, sustav je internetski standard kojeg koriste brojne web stranice širom svijeta. Sustav je automatski i ne omogućava identifikaciju korisnika. Kolačići mogu biti stalni, koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta, te privremeni koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Korisnik u svakom trenutku može izbrisati sve kolačiće sa svog računala u svom web pregledniku.

Pristupom web stranicama Ordinacije dentalne medicine Dubravka Matančević web server automatski prikuplja podatke koji uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu itd. Ovi statistički podaci se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

ELEKTRONIČKA SIGURNOST I ZAŠTITA OD VIRUSA

Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka sukladno s važećim propisima o zaštiti podataka (npr. Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Sakupljeni osobni podaci zaštićeni su od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja.

Web stranica ordinacije, newsletter i lokalni server zaštićeni su lozinkama i programima za zaštitu od virusa. Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević odgovorna je za zaštitu podatka na lokalnom serveru. Tvrtke pružatelji usluga odgovorni su za iste na vanjskim (web) serverima.

PRAVO NA PRISTUP

Sukladno GDPR odredbama svaki korisnik/posjetitelj ima pravo tražiti uvid u svoje osobne podatke. Radi zaštite istih traženje uvida moguće je samo ako tražitelj predoči osobne identifikacijske dokumente i pismenu molbu. Osobne podatke ne šaljemo na telefonski ili email upit.

Nakon primanja valjanog zahtjeva, korisnik će u roku od dva tjedna primiti pismenu potvrdu o istom.

Čuvanje podataka o liječenju propisano je Zakonom o dentalnoj medicini i to u trajanju od 10 godina te se slijedom toga ne može udovoljiti zahtjevu podnijetom prije proteka zakonom propisanog roka.

NAČIN OBRADE PODATAKA

Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević obrađuje podatke isključivo manualno, automatizirana obrada je moguća od strane vanjskih pružatelja usluga (web server) koji snose odgovornost za njihovu sigurnost.

SVE DODATNE POJEDINOSTI I INFORMACIJE MOŽETE DOBITI UPITOM NA EMAIL dubravka.matancevic@zg.t-com.hr


Dentalne usluge


KONTAKT

+385 (44) 772 072

+385 (98) 600 861

dubravka.matancevic@zg.t-com.hr

Spremite kontakt podatke u mobitel

skeniranjem QR koda

Kontakt - Ordinacija dentalne medicine Dubravka Matančević


KAKO DO NAS

Turopoljska ulica 2, Lekenik


RADNO VRIJEME

Ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom 13-19h

Srijedom i petkom 8-12h


HITNA SLUŽBA

Pogledajte radno vrijeme


NARUČITE SE

NA DIJAGNOSTIČKI PREGLED

Nazovite nas!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Postavke kolačića mogu se promijeniti u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close